Vastaanottoehdot
 

Home
In English
På svenska
Mepak-Kierrätys Oy
Sopimukset
Pakkaukset
Tiedotus
Linkit/Links
Pikavalinnat

METALLISTEN MAALIPAKKAUSTEN VASTAANOTTOEHDOT
 
  1. Maaliastiat on tyhjennettävä huolellisesti valuttamalla maali käyttöastiaan. Valumajäämä poistetaan vielä käyttäen apuna erillistä kaavinta. Tyhjän astian annetaan kuivua.
  2. Tyhjä astia pinotaan alassuin välivarastointiin esimerkiksi normaalille kuormalavalle. Kuivamaton maali aiheuttaa räjähdysvaaran! Kuivumisen varmistamiseksi astian pohjaan on tehtävä tuuletusreikä (vähintään 1 cm). Reikien on oltava avoimena koko pinon osalta.
  3. Astioiden annetaan kuivua 1-2 viikkoa ennen niiden toimittamista murskaukseen.
  4. Murskaukseen hyväksytään ensi sijassa metallisia 3-20 l kartiomallisia maalipakkauksia. Pienet alle 3 litran maaliastiat saa toimittaa murskattavaksi vastaavasti tyhjennettynä kannet irrallaan. Muun kokoisten astioiden kuten tynnyreiden tuomisesta murskaukseen on sovittava erikseen murskauslaitoksen kanssa. Pääsääntöisesti tynnyrit on toimitettava puhdistettavaksi tynnyrikunnostamoihin.
  5. Murskaukseen toimitettavat, ohjeiden mukaan käsitellyt maalipakkaukset toimitetaan sovittuihin vastaanottoterminaaleihin tai suoraan murskauslaitoksille. Mikäli vastaanottotarkastuksessa ilmenee, että astioita ei ole käsitelty ohjeen mukaan, ne palautetaan lähettäjälle tai toimitetaan käsiteltäväksi ongelmajätteenä. Käsittelystä aiheutuvat kulut peritään astiat lähettäneeltä yritykseltä.
  6. Vastaanottopisteisiin tuotujen astioiden rahtikulut maksaa astioiden tuoja. Toisaalta tinapellistä valmistettujen maalipakkausten tuojille maksetaan erikseen sovittu korvaus.
  7. Kuhunkin murskaukseen toimitettuun erään on liitettävä lähete tai rahtikirja, joka on allekirjoitettu lähettävän yrityksen puolesta. Lähetteeseen merkitään tiedot lähettäjästä ja kolli/lavalukumäärästä. Yritys nimeää toimipaikoittain vastuuhenkilöt astioiden pinoamisen ja rei´ittämisen suorittajiksi.
  8. Maaliastiat on säilytettävä kosteudelta suojattuna hyvin tuuletetussa tilassa, koska vesi vaikeuttaa maalin kuivumista.
  9. Kierrätykseen eivät kelpaa astiat, joissa on jäljellä paloherkkiä tai myrkyllisiä aineita (etiketissä pääkallosymboli). Ne on toimitettava Ekokemiin tuhottavaksi.
  10. Maalipakkauksia otetaan vastaan vain kierrätysjärjestelmään hyväksytyiltä ja sopimuksen allekirjoittaneilta yrityksiltä.

Sivukartta

____Oikotiet__________________
 

bulletKierrätysmaksut
bulletHyötykäyttösopimukset:
bullet Maalipakkaukset
bulletTinapelti ja alumiini
bulletTehdyt sopimukset
bulletVastaanottoehdot:
bulletaerosolit
bullet maalipakkaukset
bullettinapelti ja alumiini
bullet Vastaanottohinnat
bullet Vastaanottopaikat ja kartta
bullet Lomakkeet ja esitykset
bulletLinkit / Links

____Uutta____________________
 

bulletMetallisten maalipurkkien kierrätyksen tehostaminen
bullet Mepakin terminaalit
bullet Nousupaineita horisontissa
bulletNimitysuutinen
bulletEhdotus uudeksi jätelaiksi herättää kummastusta

 

 

Copyright © Mepak-Kierrätys Oy
Last modified: 16.11.2017