Ajankohtaista

https://www.mepak.fi/app/uploads/2019/04/symboli_11.png

15 joulu 2021

Juha-Pekka Salmi valittiin Suomen Pakkaustuottajat Oy:n vt. toimitusjohtajaksi

Jätelain muutos edellyttää, että pakkausten tuottajayhteisö kattaa kaikki pakkausmateriaalit. Elokuussa 2021 perustettu Suomen Pakkaustuottajat Oy on yhtiö, johon nykyisten tuottajayhteisöjen toiminnot on tarkoitus yhdistää. Mepak on päättänyt uuden tuottajayhteisön toimintaperiaatteista ja perustamismenettelystä kesällä 2021. 

Yhtiön vt. toimitusjohtajaksi on valittu pitkän linjan tuottajavastuuammattilainen J-P Salmi. Hän aloitti tehtävässään joulukuun alussa. 

– Olen varsin innostunut tästä roolista ja odotan, että pääsemme hyvässä yhteistyössä organisoimaan yhtiön toimintaa ja hakemaan tuottajayhteisöstatusta. Kyllä tätä voisi sanoa uran huipennukseksi, Salmi kuvailee.  

Uuden tuottajayhteisön tehtävänä on varmistaa lakisääteisten tuottajavastuutoimintojen jatkuvuus sekä pakkauskohtaisten kierrätysmarkkinoiden tehokas ja vastuullinen kehittyminen. Perustamisvaiheen hallituksen muodostavat nykyisten tuottajayhteisöjen hallitusten puheenjohtajat Heli Tammivuori (pj.), Samu Hörkkä, Vesa Kärhä, Minna Liuksiala ja Kari Luoto.  

Salmi jatkaa edelleen Suomen Kuitukierrätys Oy:n toimitusjohtajana, missä hän on ollut pakkausten tuottajavastuun näköalapaikalla jo pitkään. Sekä alan tekijöiden että toimintaympäristön tuntemus ovat hyödyksi lisääntyvän säätelyn aallokossa.  

 – Tuottajavastuukuviot ovat minulle tuttuja jo vuodesta 2006, ja tiedän, että tällä porukalla on hyvä edistää tätä projektia kohti maalia. Tuottajavastuulla on iso merkitys matkalla kierrätyksestä kiertotalouteen, Salmi linjaa.  

Nykyiset pakkausmateriaalien tuottajayhteisöt jatkavat toimintaansa siihen saakka, kunnes Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on hyväksynyt SPT:n tuottajayhteisöksi ja siihen liittyvien tuottajayhteisöjen liiketoiminnot velvoitteineen ja vastuineen ovat siirtyneet uudelle yhtiölle.