Ajankohtaista

https://www.mepak.fi/app/uploads/2020/12/kuva-murskalaitoksesta-1364x650.jpg

8 joulu 2020

Kierrätysoperaattori Pohjois-Suomessa vaihtuu

Mepak-Kierrätys Oy ja Eurajoen Romu Oy aloittavat yhteistyön kuluttajilta kerätyn metallijätteen kierrättämisestä vuoden 2021 alusta.

– Olemme tästä hyvin iloisia ja tyytyväisiä, Eurajoen Romun asiakaspäällikkö Maarit Karkkola toteaa.

– Yhteistyö Mepakin kanssa tarkoittaa, että meillä on käytettävissämme kaksin verroin asiantuntemusta ja kokemusta, joten odotamme tätä yhteistyötä innolla.

Eurajoen Romun kierrätyspalveluyritys, Eurajoki Group, toimii maailmanlaajuisesti ja kotimaassa. Eurajoen lisäksi konsernin toimipisteitä on kymmenellä eri paikkakunnalla, Järvenpäässä, Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Iisalmessa, Oulun Muhoksella, Kokkolassa, Turun Ruskolla, sekä Lahdessa ja Lohjalla.

Yritys vastaanottaa ja käsittelee kierrätysmateriaaleja sekä myy koti- ja ulkomaisille terästeollisuuksille jalostettuja kierrätysmateriaaleja.

– Vientimme ylitti juuri 90 prosentin rajapyykin. Se on suuri saavutus vuonna 1994 perustetulle yksityiselle pienyritykselle, Karkkola toteaa.

Mepakin kanssa solmitun sopimuksen mukaan Eurajoen Romu Oy noutaa ja käsittelee metalliteollisuuden raaka-aineeksi Pohjois-Suomen Mepakin vastaanottoterminaaleihin toimitetun metallijätteen. Kuluttajilta kerätty metallijäte sisältää tuottajavastuun alaista pakkausmetallia, joka tulee toimittaa Mepakin osoittamiin vastaanottoterminaaleihin.

Vuoden 2021 alusta vastaanottoterminaalit ovat Pohjois-Suomessa:

Kittilä: Hettula Oy, Rovaniementie 501, Kittilä.

Kuusamo: Lassila & Tikanoja Puomitie 6, 93600 Kuusamo.

Rovaniemi: Napapiirin Residuum, Betonitie 3, 96320 Rovaniemi.

Tornio: Perämeren jätehuolto, Jätekeskus Jäkälä Kalkkimaantie 614,95460 Tornio.

Mikäli metallijätettä keräävä yksityinen toimija, kuljetusyritys tai kuntayhtiö ei toimita metallia Mepakin toimipisteisiin, asiasta tulee sopia erikseen Mepakin kanssa.

Kaikki metallipakkauksia Suomessa vastaanottavat toimipisteet löydättäältä