Ajankohtaista

https://www.mepak.fi/app/uploads/2021/02/kuusamon-yksikko-ii-781x650.png

8 helmi 2021

L&T Ympäristöpalvelut ja Mepak-Kierrätys Oy yhteistyöhön Kuusamossa 

Yrityspakkausten terminaaliverkosta laajeni vuoden 2021 alusta Kuusamossa. Mepak-Kierrätys Oy ja L&T Ympäristöpalvelut allekirjoittivat yhteistyösopimuksen, jonka myötä yrityksistä kerättyä metallijätettä voi jatkossa toimittaa terminaaliin Kuusamoon. Alueella ilmeni tarvetta metallinkeräysterminaalille, ja siihen kutsuun nyt vastataan, toteaa L&T Ympäristöpalveluiden liiketoimintapäällikkö Sanna Peltola. 

– Tämä avaa sekä Lassila & Tikanojalle että Mepakille uuden mahdollisuuden palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Kierrättämisen kynnys ja kustannukset kasvavat, jos keräyspaikkaan on pitkä matka, joten jäte voi jäädä lajittelematta, vaikka kiinnostusta kierrättämiseen olisikin. Tämä terminaali onkin erittäin tervetullut lisä palveluihimme Koillismaalla, Peltola summaa. 

Peltola muistuttaa, että yrityksen kannattaa tarkastella säännöllisin väliajoin jätehuoltonsa tilannetta ja päivittää palvelusopimuksia tarpeen mukaan. Mahdollisimman pienestä sekajätemäärästä yrittäjää kiittävät sekä luonto että lompakko. 

– Yrityksienkin kannattaa pyrkiä siihen, että mahdollisimman suuri osa jätteestä kierrätetään. Se on vastuullista ja järkevää sekä ympäristön että kustannuksien kannalta, Sanna Peltola toteaa.

Tuottajavastuulliset yritykset vastaavat itse metallijätteen kuljetuksesta vastaanottoterminaaleihin sekä myös kuljetuksen kustannuksista. Vastaanottoterminaalin ylläpitäjä/kierrätysoperaattori hyvittää metallista sopimuksen mukaan metallia toimittavalle yritykselle. Kierrätysoperaattori vastaanotossa huomioi metallipakkausten määrän ja ilmoittaa ne Mepakille metallipakkausten tilastointia varten. Tilastoinnilla saadaan selville Suomessa kierrätettävien metallipakkausten määrä.

L&T Ympäristöpalvelut, Kuusamon terminaali: Poratie 9, 93600 Kuusamo (avoinna arkisin 8-16)

Kaikki yritysmetallijätteen vastaanottoterminaalit ja niiden yhteystiedot löydät täältä.

Kuva: Marko Kaveri / L&T Ympäristöpalvelut Oy