Ajankohtaista

https://www.mepak.fi/app/uploads/2021/06/img-1636-1364x650.jpg

16 kesä 2021

Mepakin hallituksen puheenjohtaja Samu Hörkkä: ”Teen työtä, jolla on merkitystä”

Kesäkuussa 2021 kokoontunut yhtiökokous valitsi Mepakille uuden hallituksen, jonka puheenjohtajana toimii Samu Hörkkä.

Tikkurilalla Supply Managerina työskentelevä Samu Hörkkä on toiminut Väriteollisuusyhdistys ry:n edustajana Mepakin hallituksessa nelisen vuotta. Metallipakkausten käyttö ja kierrätys ovat tullee tutuksi sekä työn että järjestötoiminnan myötä – koko ketjun osalta.

– Tikkurilalla vastaan metallipakkausten ostamisesta ja kierrättämisestä talon sisällä, ja tässä Mepakin hallitusroolissa saan perehtyä metallin kierrätykseen yleisesti koko valtakunnan tasolla. Vaikka metallien kierrätysaste valtakunnallisesti on jo kohtuullisen hyvällä, noin 80 prosentin tasolla, niin aina voidaan parantaa. Tahtotilana on nostaa tämä mahdollisimman lähelle sataa prosenttia , Hörkkä toteaa.

Paras keino kierrätysasteen nostamiseen on sekä kuluttajien että teollisuuden ohjaus ja neuvonta. Siinä myös Mepakilla on suuri rooli.

– Meillä on iso vastuu siitä, että metallipakkausten kierrättämisestä tehdään paitsi kuluttajille, myös yrityksille mahdollisimman helppoa ja kustannustehokasta. Koska metalli kiertää ikuisesti ja sitä voidaan aina kierrättää edelleen, on kaikkien etu, että mahdollisimman suuri osa saadaan talteen ja palautettua asiakkaille uusina pakkauksina, Hörkkä toteaa.

Kiertotalouden merkitys kasvaa globaalisti jatkuvasti. Uuden jätelain myötä jakeiden keräys lisääntyy Suomessa, mikä vie maata jälleen eteenpäin kierrätyksen saralla.

– Ambitiomme on, että jokainen säilykepurkki, tölkki tai muu metallipakkaus päätyisi kierrätykseen. Koen, että myös omien lapsieni ja heidän jälkeläistensä kannalta on tärkeää, että materiaalit saadaan hyvin kiertoon.

Vantaalla asuva Hörkkä otti hallituksen puheenjohtajan pestin vastaan positiivisin mielin.

–Jätelain muutos aiheuttaa kierrätyksessä murroksen, jonka ohjaus ja hallinta on tärkeää. Tässä saa tehdä työtä, jolla on todella merkitystä, Samu Hörkkä toteaa.