Ajankohtaista

https://www.mepak.fi/app/uploads/2022/03/dsc3549-edit-1364x650.jpg

4 huhti 2022

Ringin kampanja vie kuluttajat lajittelukoulun penkille

Kuluttajakampanjan tavoitteena on kannustaa lajittelemaan pakkausjätteet oikein. ”Lajittelu on paitsi helppoa, myös tärkeä ekoteko”, Ringin viestintäpäällikkö Heli Satuli toteaa.

 

Vain oikein kierrätettyjen pakkausten materiaali saadaan kiertoon. Tästä muistuttaa Ringin Lajittelukoulu, joka avasi virtuaaliset ovensa Maailman kierrätyspäivänä 18. maaliskuuta. Kampanjan tavoitteena on muistuttaa kuluttajia pakkausjätteiden lajittelun tärkeydestä.

Lajittelu nousi kampanjan teemaksi kierrätystavoitteiden tiukentumisen myötä, Ringin viestintäpäällikkö Heli Satuli kertoo.

– Käytettyjä pakkauksia pitää saada määrällisesti enemmän kiertoon, mutta samalla kerätyn materiaalin laadun tulisi myös olla parempi. Keräysastioihin eksyy paljon sinne kuulumatonta materiaalia: esimerkiksi metallinkeräykseen tuodaaan elektroniikkaa tai vaarallista jätettä.

Lajittelukoulussa lähdetään liikkeelle perusopinnoista: mikä pakkaus on ja miksi se kannattaa kierrättää. Aineopinnoissa syvennytään eri pakkausmateriaaleihin, ja teoriaosuuden selvitettyään tietonsa voi testata leikkimielisellä loppukokeella.

Kampanjan tavoitteena on neuvoa lajittelussa, mutta myös perustella, miksi se kannattaa, Satuli sanoo.

– Isolle osalle suomalaisista kierrätys ei ole sydämenasia. Toivottavasti kampanja saa heidät huomaamaan, että lajittelu on paitsi helppoa, myös isossa kuvassa tärkeä ekoteko, Heli Satuli summaa.

Jo lähes 50 jätelaitosta, tuottajavastuullista yritystä ja yhteistyökumppania on levittänyt oppimateriaaleja kanavissaan. Lisäksi Lajittelukoulu näkyy ja kuuluu mediassa ja ulkomainonnassa maalis-huhtikuussa 2022.

Katso Lajittelukoulun oppitunti metallin kierrätyksestä