Ajankohtaista

https://www.mepak.fi/app/uploads/2022/10/spt-pysty-3kielta-rgb-1364x650.png

6 loka 2022

Suomen Pakkaustuottajien johtoon pitkän linjan tekijöitä

Suomen Pakkaustuottajat Oy on saanut Pirkanmaan Ely-keskukselta tuottajayhteisön statuksen. Mepak-Kierrätys Oy on sulautunut osaksi SPT.tä.

Uusi pakkausmateriaalien tuottajayhteisö Suomen Pakkaustuottajat Oy on saanut johtoonsa pakkaus- ja tuottajavastuuasioiden raudanlujia ammattilaisia. Toimitusjohtajana on elokuun alusta saakka toiminut Pekka Tommola, joka on työskennellyt muun muassa Stora Enson pakkaustuoteyksikön myynnistä vastaavana johtajana.

SPT:n hallituksen puheenjohtaja Heli Tammivuori kertoo yhtiön tiedotteessa olevansa iloinen siitä, että Tommola lähtee luotsaamaan uutta tuottajayhteisöä.

Yritys on isossa muutosvaiheessa ja Pekan vahva johtamiskokemus ja tuntemus pakkausalasta tukevat tavoitteiden saavuttamisessa, Tammivuori kertoo.

Pirkanmaan Ely-keskus myönsi SPT:lle tuottajayhteisöstatuksen syyskuun lopussa.

Tuottajavastuun osaaminen tiivistyy

Suomen Pakkaustuottajat Oy (SPT) on ensimmäinen uudistuneen jätelain mukainen monimateriaalituottajayhteisö, joka huolehtii kaikkien pakkausmateriaalien tuottajavastuusta. Tuottajayhteisöt Mepak-Kierrätys Oy (Mepak), Puupakkausten Kierrätys PPK Oy (PPK) ja Suomen Kuitukierrätys Oy (SUK) ovat fuusioituneet Suomen Pakkaustuottajiin. Lisäksi SPT jatkaa Suomen Keräyslasiyhdistys ry:n (SKY) toimintoja.

Yksi SPT:n vahvuuksia on henkilöstö, jolla on kymmenien vuosien kokemus tuottajavastuuasioista, kierrätyksestä ja jätehuollosta. Materiaalikohtaisten tuottajayhteisöjen konkarit Jukka Ala-Viikari, Satu Estakari, Eija Jokela ja Juha-Pekka Salmi ovat siirtyneet SPT:n palvelukseen. Muovinkierrätyksestä vastaa materiaalipäällikkö Sanna Peltola ja projektipäällikkönä jatkaa Anne Lojamo.

Tuottajan etu edellä

Tuottajavastuullisen yrityksen etu on SPT:n toiminna keskiössä. Tommola toteaa, että SPT haluaa olla aktiivisesti mukana kehittämässä entistä tehokkaampia ratkaisuja pakkausten kierrätykseen.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy huolehtii SPT:n kumppanina ekopisteverkostosta, lasin kierrätyksestä, pakkausraportoinnista, asiakaspalvelusta, laskutuksesta, viestinnästä ja yhteydenpidosta tuottajavastuullisten yritysten kanssa.

– Strateginen kumppanuutemme Ringin kanssa selkeyttää ja tehostaa yhteistyötämme entisestään. Huolehdimme yhdessä Ringin ja muiden kumppaneidemme kanssa siitä, että pakkausmateriaalikohtaiset kierrätystavoitteet täyttyvät kustannustehokkaasti ja vastuullisesti, Pekka Tommola toteaa.

Suomen Pakkaustuottajat Oy on vuonna 2021 perustettu voittoa tavoittelematon yhtiö, joka hoitaa siihen liittyneiden pakkaajien ja pakattujen tuotteiden maahantuojien lakisääteiset tuottajavastuuvelvoitteet.