Ajankohtaista

https://www.mepak.fi/app/uploads/2021/06/ely-la01-logo-fi-b3-rgb.jpg

17 kesä 2021

Tuottajavastuun verkkosivut uudistuvat: Chatbot auttaa yrityksiä eteenpäin

Tuottajavastuusta löytyy nyt tietoa uusilta verkkosivuilta. Tuuri-chatbotilta voi kysyä, koskeeko tuottajavastuu yritystä vai ei. 

Tuottajavastuun verkkosivut tuodaan kesäkuussa Ympäristöhallinnon yhteiseltä sivustolta ELY-keskuksen verkkopalveluiden yhteyteen. Näin tieto saadaan lähemmäksi tuottajavastuuta valvovaa viranomaista sekä yrityksille jo tuttua ELY-keskusta.

Verkkosivu-uudistuksen myötä ELY-keskus voi entistä paremmin tavoittaa ja palvella tuottajavastuussa olevia yrityksiä, kuten pakkaajia ja pakattujen tuotteiden maahantuojia.

– Tämä on erityisen tärkeää nyt, kun jätelaki on uudistumassa, ja ilmassa on sen myötä paljon myös tuottajavastuuseen liittyviä kysymyksiä, Pirkanmaan ELY-keskuksen viestintäasiantuntija Sabina Mäki toteaa.

Sisältöjä tullaan kehittämään ja täydentämään vielä verkkosivu-uudistuksen jälkeen.

Chatbot ohjaa eteenpäin

Uusilla verkkosivuilla on pyritty avaamaan toisinaan monimutkaiseltakin vaikuttavaa jätehuollon tuottajavastuuta aikaisempaa selkeämmin ja ymmärrettävämmin, Mäki kuvaa.

– Osana palvelua otamme käyttöön Tuuri-nimisen chatbotin, joka voi auttaa yritystä selvittämään, koskeeko tuottajavastuu sitä ja kuinka tuottajavastuun voi tarvittaessa hoitaa. Tuuri suosittelee ensisijaisesti tuottajayhteisöön liittymistä, sillä se on yritykselle helpointa. Testaajat ovat kokeneet Tuurin näppäräksi kaveriksi, Mäki iloitsee.

Jos yritykselle jää jotain kysyttävää, Tuuri-botti ja myös Mäki neuvovat kääntymään ympäristöasioiden asiakaspalvelun puoleen, missä asiantuntevat neuvojat auttavat yritystä eteenpäin.

Tuottajavastuun uudet sivut ja Tuuri-chatbot löytyvät osoitteesta www.ely-keskus.fi/tuottajavastuu. Sivut julkaistaan kesäkuussa ensin suomeksi, ja muilla kielillä sivut ovat saatavilla viimeistään alkusyksystä.

– Jätehuollon tilastot jäävät ymparisto.fi-palveluun, ja myös asiointi hoituu jatkossakin Aluehallinnon asiointipalvelussa, Sabina Mäki muistuttaa.

Tuuri neuvoo tuottajavastuun kiemuroissa.