Ajankohtaista

https://www.mepak.fi/app/uploads/2021/09/kierratyksensankaritfi-1200x628px-1.jpg

7 loka 2021

Uusi pelimaailma opettaa lapsille kierrätystaitoja

Kierrätyksensankarit.fi-sivustolla voi opetella jätteiden lajittelua ja kierrätystä pelien ja tehtävien avulla. Sivusto on jatkoa vuonna 2019 julkaistulle Kierrätyksen sankarit -tehtäväkirjalle.

Kierrätyksen sankareiden maailma sisältää jätteiden lajitteluun, kierrätykseen ja materiaalien jatkojalostukseen liittyvää tietoa ja tehtäviä, jotka on suunnattu alakouluikäisille. Sivustolla liikutaan viidessä tutussa kierrätysympäristössä: koti, keräyspiste, kauppa, kaupunki ja luonto. Jokaisessa ympäristössä on sekä tietoa ja lajitteluohjeita että erilaisia konkreettisia pelejä ja visoja. Niissä opetellaan muovi-, kartonki-, juoma-, lasi- ja puupakkausten sekä paperin, metallin, sähkölaitteiden, paristojen ja pienakkujen sekä autojen ja renkaiden kierrätystä.  

Kierrätyksen sankarit kannustaa käyttäjää pelillistämisen avulla: tekemällä tehtäviä käyttäjä kerää tähtiä ja voi kohota noviisista kierrätyksen supersankariksi.  Kotona tehtävä jätteiden lajittelu on kiertotalouteen siirtymisessä ratkaisevan tärkeä vaihe ja siihen on myös lasten helppo osallistua, Recser Oy:n Liisa-Marie Stenbäck toteaa.

– Uskomme, että tieto kierrätyksen merkityksestä motivoi, ja siksi haluamme tarjota sitä tuleville Kierrätyksen sankareille nyt myös kehittymiseen innostavien verkkopelien muodossa, Stenbäck summaa. 

Sivuston avulla kuka tahansa esikoululaisesta aikuiseen voi testata ja kerryttää kierrätystaitojaan. Se ei vaadi rekisteröitymistä, ja tehtäviä voi tehdä millä tahansa laitteella. Sivusto löytyy osoitteesta www.kierrätyksensankarit.fi. 

Kierrätyksen sankarit -sivusto on kahdentoista tuottajavastuutahon yhteinen voimainponnistus. Kierrätyksen sankarit -sivuston julkaisijat ovat European Recycling Platform (ERP), Mepak-Kierrätys Oy, Puupakkausten kierrätys PPK Oy, Recser Oy, SER-tuottajayhteisö ry, Suomen Autokierrätys Oy, Suomen Kuitukierrätys Oy, Suomen Keräyslasiyhdistys ry, Suomen Keräystuote Oy, Suomen Palautuspakkaus Oy, Suomen Rengaskierrätys Oy ja Suomen Uusiomuovi Oy. 

Sivuston ja sisältöjen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Genero | Part of A-lehdet Group.